дом Общество Продължава отстраняването на опасните дървета, временно затварят ул. „Васил Априлов“

Продължава отстраняването на опасните дървета, временно затварят ул. „Васил Априлов“

0
ДЯЛ

Въвежда се временна организация за движение на автомобилите по ул. „Васил Априлов“ на 29 август, вторник, от 8.30 до 16.00 часа. При подходящи метеорологични условия ще се работи по премахване на седем тополи на север от двора на Трето основно училище, съобщи главният експерт по озеленяване в Община Шумен Жечка Георгиева. С оглед сигурността на гражданите ще бъде спряно движението в участъка от пресечките с ул. „Нанчо Попович“ и „Харалан Ангелов“. Ако времето не позволява, по отстраняването на тополите ще се работи през следващите дни. Отстраняването на дърветата се налага заради осигуряване на безопасностността на гражданите. Според специалистите след трийсет започва гниене на стволовете на тополите и дърветата стават опасни. След отстраняване на опасните През тази година предстои и подновяване на тротоарната настилка на кръстовището на улица „Васил Априлов“ и улица „Харалан Ангелов“.
От община Шумен призовават преминаващите в този район пешеходци и водачи на моторни превозни средства да бъдат внимателни, да се съобразяват с указанията на общинските служители и на полицията, за да не се допуснат инциденти по време на работа.
От общинската администрация напомнят, че 19 стари и опасни дървета бяха изрязани по улица „Добруджа“, по част от улица „Съединение“ и улица „Преслав“. Премахването на огромните тополи става на няколко етапа – отстраняване, извозване и почистване на тротоарите и уличните платна. Струпаната дървесина по тротоара на улица „Добруджа“ вече е превозена. През следващите дни ще бъде разчистен и районът на улица „Преслав“ в близост до тенис корта, където предстои и ремонт на тротоара.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец е победител в автомобилното състезание „Планинско Осогово“
Следваща статияШуменското ловно-рибарско дружество организира Национален турнир

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here