дом Общество Посрещаме 22 страни и близо 100 участници в първото по рода си...

Посрещаме 22 страни и близо 100 участници в първото по рода си състезание по информатика

0
ДЯЛ

От 7 до 13 септември страната ни ще бъде домакин на първата Европейска младежка олимпиада – EJOI, съобщава Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. В състезанието ще участват близо 100 състезатели от 22 страни. Повод за гордост на шуменци е родното ни присъствие в лицето Бисерка Йовчева, създател на Школата по информатика „А&Б“, която е една от организаторите на събитието.
Г-жа Йовчева изтъква, че за да се подготви един добър програмист, са необходими минимум 4-5 години, затова възрастта 10-11 години е добро начало. В топ 6 на всички държави в света по информатика са Китай, САЩ, Русия, Полша, Румъния, България. Последните години обаче все повече азиатски държави започват да набират скорост и да се представят отлично.
Един от мотивите за организирането на събитието, е стимулиране на масов интерес към информатиката сред по-малките ученици.
Всички участници вече са регистрирани и ще участват в отбори по четирима души. България, като домакин и инициатор, ще бъде представена от два отбора.
В олимпиадата ще се включат младежи на възраст до 15,5 години от Азербайджан, Армения, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гърция, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Франция и Хърватия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВлагата бави ремонта на развлекателния комплекс „Фабулис”
Следваща статияНаслука! Риболовният турнир „Есен на Тича-2017“ чака майстори на въдицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here