дом Общество Подпомагат с храни 640 крайно нуждаещи се в община Нови пазар

Подпомагат с храни 640 крайно нуждаещи се в община Нови пазар

0
ДЯЛ

„От понеделник, 27-ми април, започва раздаването на хранителни продукти на 460 крайно нуждаещи се лица от община Нови пазар“, съобщи Златина Таскова – заместник-кмет по хуманитарни дейности в Общината.
Помощта е по Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане и е от фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Хранителните продукти ще получат лицата, включени по проект за „Патронажна грижа“ и „Топъл обяд“, които и лица над 65 години и с увреждания.
Списъците са подадени от „Агенцията за социално подпомагане.
Община Нови пазар вече осигури транспорта на продуктите от базата на Български червен кръст до общинския център.
Раздаването на продуктите по малките населени места ще се осъществява под контрола на кметовете и кметските наместници.
Всички лица от списъка за подпомагане ще получат пакетите си по адрес.
По целева програма “Топъл обяд в условията на извънредно положение“ Община Нови пазар е подала предложение за подпомагане на 170 човека с топла храна за периода от 4 май до 19 юни тази година.
Със съдействието на кмета Георги Георгиев ще се осигурят безплатни транспортни карти на 230 лица в пенсионна възраст с 50 процентно намаление от цената на автобусният билет. Картите ще са валидни на територията на цялата община, както и до областният град – Шумен.
„В тези дни на общи ограничения и нужди, ние от общинското ръководство не спираме да мислим и действаме с всички възможни механизми, за да подобрим поне малко живота на най-засегнатите.
Направеното до тук не е малко и се надяваме, че ще бъде оценено от всички жители на общината“, казва Таскова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан
Следваща статияОще един смядовец наруши наложената му домашна карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here