дом Здраве Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за три денонощия, с положителни проби...

Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за три денонощия, с положителни проби са трима ученици, двама медици и 4-месечно бебе

0
ДЯЛ

Пет са новите жертви на COVID-19 в Шуменско за три денонощия. Така общият брой на изгубилите битката с болестта в областта вече са 29-има. Сред починалите са трима мъже на 74, 77 и 78 години и две жени на 49 и 65 години. Всички са имали придружаващи заболявания.
Сред новозаразените са двама медицински служители, като общият им брой достигна 46-има.
Сред новозаразените са трима ученици и 4-месечно бебе. Заразените ученици са на 14, 16 и 18 години от ПМГ „Нанчо Попович“.
Това съобщиха от Областния кризисен щаб.
Новодиагностицирани с коронавирусна инфекция между 16 и 18 октомври са 76, при направени 93 PCR теста. От тях 25 са жени на възраст от 16 до 76 години и 29 мъже между 4 месеца и 83 години от Шумен и 2 жени на 47 и 48 години и мъж на 47 години от Дибич. Заразени са още жена на 62 години от Нови пазар, както и жена на 59 години от село Стоян Михайловски. Положителна е пробата на жена на 86 гододини от село Каравелово. Позитивни за вируса са и 5 жени на възраст между 35 и 52 години от община Велики Преслав, както и мъж на 42 години от Драгоево. С болестта са диагностицирани още двама мъже на 22 и 51 годиди от село Климент, жена на 51 години от село Сини вир, 76-годишна жена от Тодор Икономово и жена на 37 години от Загориче. Сред новозаразените са жена на 50 години от Върбица, жена на 69 години от Методиево и мъж на 60 години от Бяла река, жена на 34 години от Каспичан и жена на 43 години от Ясенково.
Положителните за вируса проби в Шуменско вече са 630. На лечение в МБАЛ-Шумен има 63 пациенти с COVID-19. От тях един е настанен в ОАИЛ.
С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 244 лица.
Излекуваните са 294 души.
Броят на лицата поставени под домашна карантина в област е 496. По информация на изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов към днешна дата в лечебното заведение има настанени 80 пациенти с доказан COVID-19, от които двама са в ОАИЛ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Петко Загорчев с три номинации за Националната награда „Лекар на годината“
Следваща статияГоляма авария остави части от Шумен без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here