дом Общество От Швейцария с любов за шуменските малчугани (снимки и видео)

От Швейцария с любов за шуменските малчугани (снимки и видео)

0
ДЯЛ

С тържествен водосвет, песни и официално прерязване на ленти представиха интегрирания проект по Българо-швейцарската програма за насърчаване на социалното включване на ромите и други уязвими групи – „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция”, който стартира през октомври 2016 година.

Специални гости на събитието бяха Ролан Питон, ръководител на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария в България и ръководители на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество. Заедно с него присъстваха и представители на централното координационно звено по Българо-швейцарската програма.

Те посетиха ДГ „Пролетна дъга” и ОУ „Хр. Ботев“ в Ивански и новооткритата Здравна служба.
В проектните дейности са включени общо 108 деца от детската градина и 97 ученици до десетгодишна възраст от основното училище в селото.


В резултат на добрата комуникация с общността и работа на терен в кварталите „Млада гвардия“, „Еверест“ и „Витоша“ в Шумен и в село Ивански и конструктивният диалог с родителите, медиаторите осигуряват присъствието на децата и учениците в детската градина и училището, съдействат на младите хора за реинтегриране в образователната система.

Екипи от Семейно-консултативния център с участието на трима доброволци от ромската общност извършиха картографиране на 349 семейства с 1059 членове, за които е събрана пълна информация по отношение на образованието, здравеопазването, условията на живот и семейното състояние на общността.

Осъществени бяха 5 здравно-образователни кампании, с включени над 600 участници от  Шумен и Ивански.


Общата му стойност е 723 656 лв., като 533 682 лв. е швейцарското съфинансиране. Партньори на Община Шумен по проекта са Шуменският университет „Епископ Константин Преславси”, Детска градина „Пролетна дъга”, Основно училище „Хр.Ботев” – с. Ивански, Диагностично-консултативен център 1 – Шумен и Семейно-консултативен център – Шумен.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУжасяващи кадри от инцидента в Хитрино бяха разгледани в съда
Следваща статияПриятна изненада за децата от КСУ „Детелина“, ГЕРБ дариха перална машина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here