дом Общество Отменят санитарно-охранителната зона на язовир „Тича”

Отменят санитарно-охранителната зона на язовир „Тича”

0
ДЯЛ

Неочаквана развръзка по казуса с водата в Шумен стана факт след като кметът на oбщина Върбица Мердин Байрям обжалва заповедта за определяне на санитарно-охранителна зона на язовир „Тича“. С решение на Върховния административен съд тази заповед бе отменена. Кметът на община Върбица счете оспорената заповед за незаконосъобразна, като издадена при допуснати нарушения на административнопроизводствените правила и неправилно приложение на закона, по изложени в жалбата съображения. От решението на ВАС става ясно, че заповедта е издадена в изискуемата се от закона писмена форма, но при допуснати нарушения на административнопроизводствените правила и неправилно приложение на закона.

В социалните мрежи не закъсняха и реакциите във връзка с решението на ВАС. Общинският съветник Добромир Драев, който води разпалена битка с ВиК оператора написа във Фейсбук:

„Върховният съд си свърши работа и доказа твърденията ми, че водата подавана към потребителите на ВиК Шумен е поливна с условна чистота и не отговаря на понятието „питейно-битова“. Сега стои казуса защо след като нямат СОЗ ВиК продават услугата „доставка на питейно-битова“ вода и защо КЕВР одобриха Бизнес плана на ВиК Шумен с цени деюре за питейна вода, а дефакто получаваме поливна. И кой ще понесе политическата отговорност от Общински съвет Шумен за съгласуването на Бизнес плана?”

Съдебният акт може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок.

24shumen.com

 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСкандално! „Възпитателки“ с пръчки работят в детска градина, бият и блъскат малчуганите
Следваща статияЧетири нови заглавия в афиша на театъра през февруари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here