дом Политика Окръжната прокуратура внесе седем протеста срещу наредби на местни общински съвети

Окръжната прокуратура внесе седем протеста срещу наредби на местни общински съвети

0
ДЯЛ

Само през месец юни Окръжната прокуратура в Шумен е изготвила и внесла в Административния съд в града седем протеста срещу наредби на местни общински съвети. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.
Прокурорите атакуват в съда разпоредби, изискващи внасянето на депозити за извършване на бъдещи действия, в наредбите за опазване и поддържане на обществения ред, гласувани от общинските съвети в Каспичан, Каолиново, Велики Преслав и Смядово. Тези текстове не намират опора в Закона за местните данъци и такси и Закона за устройство на териториите. Не отговарят в атакуваните наредби и множеството санкционни разпоредби, които засягат минимумите и максимумите на размерите на имуществените санкции.
Незаконосъобразни според закона са и събираните такси по производства за настаняване под наем, продажби, замени или учредяване на вещни права върху общински имоти, които са залегнали в приетите от общинските съвети в Никола Козлево, Хитрино и Шумен наредби за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги за населението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа „Научно кафе“ канят от STEAM – Шумен, присъстващите ще научат как да си направят растителен терариум
Следваща статияКметът Любомир Христов ще участва в дискусионен форум за възраждане на региона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here