дом Общество Община Шумен дава 30-дневен срок да се завърши качествено ремонтът на...

Община Шумен дава 30-дневен срок да се завърши качествено ремонтът на ул.“Червена роза“

0
ДЯЛ

Във връзка с възникналите дефекти по асфалтовата настилка след изпълнението на проектите за рехабилитация и разширяване на канализационната мрежа и за интегриран воден цикъл, община Шумен прикани изпълнителя да извърши съответните ремонти. След две писма до фирмата от края на март и средата на май, тази година – през юли все пак ремонтни дейности бяха извършени. След приключването им обаче при съвместна проверка от страна на Общината и на ВиК – Шумен стана ясно, че не са възстановени в пълен обхват доста големи участъци – цялото платно на бул. „Симеон Велики“ и улиците „Антим I“, „Ален мак“ и най-вече „Червена роза“, където просто е изрязан асфалтът там, където има пропадания и е уплътнена настилката само непосредствено под асфалтовия слой. Вероятно това технологично решение компрометира трайността на покритието, което се руши лесно при недобре уплътнена основа.
С оглед констатираното некачествено извършване на възстановителните дейности, Община Шумен дава на изпълнителя срок от 30 календарни дни да ремонтира за своя сметка проблемните трасетаи особено обратния насип по протежение на целия изкоп на ул. „Червена роза“. В противен случай Общината ще претендира по съдебен път за всички разходи по отстраняването на последиците от зле свършената работа. От фирмата ще се търси отговорност и за пътните инциденти, които биха възникнали в станалите опасни след ремонта участъци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа един и същи градус: Спипаха двама зад волана с по 1.71 промила
Следваща статияПървият етап от строежа на Общинския комплекс във Върбица е към своя край

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here