дом Общество Нови Пазар подкрепя творческите заложби на децата

Нови Пазар подкрепя творческите заложби на децата

0
ДЯЛ

За последната година и половина община Нови пазар е отделила от своя бюджет 55 хил. лв за подкрепа и организиране на различни културни инициативи и мероприятия, насочени към поощряване и развитие на творческите заложби на децата в община Нови пазар, съобщиха от Общинското ръководство.
Отделено е сериозно внимание и на спортните дейности, в които участие взимат деца от различни възрастови групи. Общинските средства, предназначени за ученически спорт и подкрепа на състезателната дейност на различни клубове в рамките на посочения период са близо 176 хил. лева, значителна част от които са предназначени за развитие на футбола в града.
„Видно е, че средствата за култура и спорт са недостатъчни. Но правим всички възможно да осигурим повече пари за дейности, насочени към личностното и творческо развитие на подрастващите. Ясно си давам сметка, че ако не продължим да инвестираме в децата на Нови пазар, нямаме бъдеще”, сподели Ивайло Камаджиев, кмет на Нови Пазар. Според него, сред най-важните  управленски приоритети е реализирането на  мерки с фокус изцяло върху децата, което означава повече извънкласни дейности и повече движение. Целта е да бъде преборена  тенденцията към неактивен и застоял начин на живот, която все по-често наблюдаваме сред подрастващото поколение, заяви още кметът Камаджиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойците на спортен клуб „Шуменска крепост” се готвят за Европейско първенство
Следваща статия19.2 % шуменци се ширят в многостайни жилища

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here