дом Общество Нова информационна система за устройство на територията ще улеснява бизнеса и гражданите...

Нова информационна система за устройство на територията ще улеснява бизнеса и гражданите на Шумен

1
ДЯЛ

Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройството на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система „Тобел“, разработена от „Мапекс“ АД, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.
Системата ще бъде внедрена през следващите 6 месеца на 2017-та година.
Тя ще съкрати сроковете за обслужване на граждани и фирми. Община Шумен ще може по-ефективно да генерира своите официални удостоверителни документи като скици, справки, отчети, баланси и други административни документи. Ще бъдат оптимизирани дейностите по направление строителство и екология с осигурен достъп до систематизираната информация като кадастрални карти и кадастрални регистри, устройствени планове, цифров модел на регулационни и застроителни планове, растерни изображения, сканирани и геореферирани планове, карти и снимки, подземни проводи и съоръжения (ППС), строителни разрешения, удостоверения в експлоатация, сканиран архив и архитектурни планове.
Данните ще могат да се визуализират в ГИС портал в Интернет и чрез мобилни приложения.
Фирма „Мапекс“ е избрана след обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя бе единствен участник в процедурата по търга, а стойността на поръчката е 69 000 лв. без ДДС, става ясно още от информацията на пресцентъра на Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроверяват за пожарна безопасност високите сгради в областта
Следваща статияВиждали ли сте този мъж? Полицията и близките му го издирват

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here