дом Общество Международен симпозиум „Константин Преславски и неговата епоха” ще се проведе в Шуменския...

Международен симпозиум „Константин Преславски и неговата епоха” ще се проведе в Шуменския университет

0
ДЯЛ

Международен симпозиум „Константин Преславски и неговата епоха” ще се проведе в Шуменския университет на 12, 13 и 14 октомври. Организатори са Факултетът по хуманитарни науки, Научен център „Преславска книжовна школа”, Община Шумен, Община Велики Преслав и Археологическият музей във Велики Преслав.
Форумът е посветен на 40 години от създаването на Научен център „Преславска книжовна школа”. Учени, съпричастни със създаването и утвърждаването на авторитета на Центъра, ще бъдат отличени от академическата общност. Ректорът проф. д.и.н. Георги Колев ще удостои със званието „почетен професор” на Шуменския университет доц. д-р Мария Тихова. Почетни сребърни значки и грамоти ще получат изследователите на книжовното наследство на Преславската книжовна школа чл. кор. проф. д.ф.н. Иван Добрев, проф. Пиринка Пенкова-Люейер, проф. д-р Мария Спасова, проф. д-р Уилям Робърт Федер, проф. д.ф.н. Анчо Калоянов и проф. д.ф.н. Христо Трендафилов.
Откриването на симпозиума и церемонията по връчване на отличията ще бъдат на 12 октомври, от 10.30 часа, в Археологическия музей във Велики Преслав.
Програма на симпозиума може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъс специален концерт Симфониета-Шумен открива 63-ия си творчески сезон
Следваща статияОбщина Шумен се включва в кампанията “Нека да помогнем на едно българско семейство”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here