дом Общество Мегаделото за жп катастрофата в Хитрино ще се гледа по съкратена процедура

Мегаделото за жп катастрофата в Хитрино ще се гледа по съкратена процедура

0
ДЯЛ

В Шуменския окръжен съд започна мегаделото за жп катастрофата на гара Хитрино през декември миналата година, когато дерайлира товарна композиция на частен превозвач. Вследствие на това избухнаха цистерни с газ пропан бутан и причини смъртта на 7 души, 30 бяха ранени, а десетки къщи – изравнени със земята.
Подсъдими по това дело са двамата машинисти на влака Димитър Михнев и Радослав Петков. Днес се проведе разпоредително заседание, като магистратите насрочиха първото дело за 7 март. Решено бе делото да се гледа по съкратената процедура, без да бъдат разпитвани всички вещи лица и свидетели. Процесът ще се води по новите правила на НПК.
Според обвинителния акт, изготвен от Окръжна прокуратура машинистите са нарушили правата на движение, както и техническите норми за експлоатация в жп транспорта. Установено е по време на разследването, че главният машинист Димитър Михнев при навлизане в гарата е управлявал влака със скорост, много по-висока от допустимата 40 км/ч. А вторият машинист не е предприел необходимите действия за спиране на влаковата композиция. Това е причинило изтичането на пропан бутан, от което са настъпили поражения върху къщите и са загинали хора.
И двамата машинисти са с мярка за неотклонение „домашен арест“. Имат наложена забрана да напускат страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБилбордове ще приканват шофьорите към разумно поведение на пътя (снимки и видео)
Следваща статияПоловин тон зърно, техника и покрив изгоряха при пожар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here