дом Общество МВР: Поредни опити за ало измами в Шумен, не се доверявайте на...

МВР: Поредни опити за ало измами в Шумен, не се доверявайте на непознати!

0
ДЯЛ

Няколко съобщения за опити за измами са получени в оперативната дежурна част на ОДМВР- Шумен. Два от сигналите са за обаждания към стационарни телефони в квартал „Дивдядово“, а другите за квартал „Добруджа“ и ул.“Асен Златаров“. Сценариите, по които се опитват да мамят са няколко. По телефона мъже и жени се представят за медици. Съобщават, че близък на семейството е пострадал при инцидент и е необходима известна сума за лечението му. Искани са между 10 000 и 15 000 лева. Следва второ обаждане, в което мъж се представя за полицай и казва, че са засекли обаждане, в което става дума за измама. Съобщават на хората, че трябва да съдействат и да оставят исканите от измамниците пари на местата, които им бъдат посочени. Когато измамниците приближат да ги вземат, полицаите ще им направят капан и ще ги задържат на място.
От полицията призовават хората да не се доверяват на непознати по телефона. Да не дават свои данни, да не съобщават къде живеят и с какви парични суми разполагат. В никакъв случай да не хвърлят през тераси и прозорци пари и ценности, искани им за „съдействие” от полицията, както и да не ги оставят край входни врати и кофи за смет.
Когато непознат им иска парична сума по телефона под какъвто и да е предлог и форма, е сигурен белег, че става въпрос за измама. Сигналите към телефон 112 и на дежурните в ОДМВР Шумен – 054/800588 и 054/877221 да бъдат подавани, като се уверят със сигурност, че връзката с измамниците е прекъсната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПреглеждат осигурени и неосигурени пациенти от кварталите „Млада гвардия“ и „Витоша“
Следваща статияХора с добри сърца! Общинският приют получи дарение от 80 чувала с гранули

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here