дом Общество Кметът Христов потърси обяснения от снегопочистващите фирми за ледените пързалки в града

Кметът Христов потърси обяснения от снегопочистващите фирми за ледените пързалки в града

2
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов извика днес в 10.00 часа представители на снегопочистващите фирми, за да им поиска обяснение защо улиците в града са като ледени пързалки. Той заяви на срещата, че ще ги санкционира заради ненавременното почистване на уличната мрежа в Шумен.
„Защо градът е в такъв вид? Защо колите не са излезли от рано днес? Обикалям улиците от шест часа сутринта и не видях нито една машина. От петък съм ви изпратил писмо, с което ви напомням, че се очакват много големи разлики в дневните и нощните температури на 13-ти, 14-ти и 15-ти януари и има вероятност за заледявания. В същото писмо поисках да организирате дежурства и обходи за преценка на ситуацията, да приведете в готовност машините и да започнете почистването на улиците при необходимост. Защо това не се случи?,“ попита Христов.
По думите на Асен Тодоров от обединение „Зимно поддържане” ДЗЗД, които имат задължението да чистят малките улички в града, шест от десетте машини, с които разполагат, са извън строя. Валентин Велев от фирмата „Екомакс“ ООД, която почиства северната част на града, призна, че са подценили ситуацията и не са преценили, че въпреки малката снежна покривка ще се получи заледяване. Закъсняха машините и на другата фирма РТК ООД. „Всички улици, които са в нашия район – южно от булевард „Симеон Велики“ вече са обработен по веднъж, каза Атанас Кулев от фирмата.
За съжаление, гражданите, които тази сутрин тръгнаха с колите си за работа, се сблъскаха с огромни проблеми, каза Христов. „Така е в кв. „Тракия“, ул. „Дедеагач“ беше блокирана, районите около всички кръстовища бяха много хлъзгави, стръмната улица до предприятието „Пчела“ беше като пързалка, да не изреждам всички критични точки. За да се избегне това, трябваше да тръгнете от четири сутринта и на напръскате. Затова ще ви санкционирам и трите фирми. Започваме с 2 см сняг и не можем да се справим“, каза кметът. Христов обърна внимание също и на общинското предприятие „Чистота“, и на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ които също имат отговорности по почистването на улиците в града но не са си свършили добре работата.
Кметът предупреди представителите на фирмите, че ако ситуацията се повтори, санкциите ще са доста по-сурови.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСнегът парализира градския транспорт, промени по линии №4, №71 и №9А
Следваща статияБилбордове ще приканват шофьорите към разумно поведение на пътя (снимки и видео)

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here