дом Общество Кметът на Шумен: В младите хора има много потенциал, ще подкрепим интересни...

Кметът на Шумен: В младите хора има много потенциал, ще подкрепим интересни идеи

1
ДЯЛ
?

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с членове на Общинския младежки съвет (ОМС) за да обсъди заедно с тях идеи за развитието на Шумен и нов, привлекателен облик на града. „В младите хора има много потенциал. Те имат добри идеи и инициативи, които Община Шумен е готова да подкрепя“, заяви градоначалникът. Той припомни, че миналата година са реализирани успешно проекти, като и тази година се работи върху нови програми.
„Искам заедно с вас да помислим как да направим Шумен един от водещите градове в България, водещото място на града ни е доказано от историята. В близост до Шумен са двете стари столици Плиска и Велики Преслав, имаме чудесни природни дадености“, каза още Христов. Неговото желание е срещите с младите хора да продължат, за да чуе от тях какво ги вълнува, какви са проблемите им. И защо техни връстници продължават да заминават в чужбина, а не остават в България. Според председателя на ОМС Петър Бодуров заминаването в чужбина е въпрос на личен избор. А самите младежи са отговорни за това, което се случва. Той препоръча Общинската администрация да анализира проблемите на града, като не се пренебрегват въпросите, които притесняват отделните общности – пенсионери, малцинства. Това, което е добро за общината, не е добро за някои групи, категоричен бе младежът. Колегата му Милен Чолаков, който е известен баскетболист, препоръча да бъде увеличен броят на спортните площадки в града, за да не мислят връстниците му за марихуана или да залягат над компютърни игри, а да уплътняват разумно времето си. Ученичка от 11 клас сподели, че имала намерение да замине в чужбина, където да продължи образованието си и да се реализира. След среща с талантливия художник Румен Михайлов, който е успял в България, решила окончателно да остане.
На 21 октомври от 13.00 часа до паметника на Свободата ще се проведе планираният Младежки фестивал. Ще бъдат разпънати шатри, където младежки клубове ще запознават гражданите с дейността си.
„Очакваме интерес към проявата“, каза председателят на ОМС Петър Бодуров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Практикер” на финалната права, предстои откриването му в Шумен
Следваща статияНовината в снимки: Голямата Лили Иванова поднесе цветя на паметника на Тодор Колев

1 коментар

  1. Шумен отдавна е град със затихващи функции. Поне 95% от младите хора с амбиции за някакво развитие го напускат и никога не се връщат. Останалите 5% просто се губят сред масата. Кмета се чудел защо младите хора заминавали за чужбина! Вярно ли се чудиш, кмете?! Какво да правят младите хора в Шумен? Да учат в университет, в който се влиза и с оценка 2.00, и след това да работят евентуално за 500 лева. Много ясно, че който има възможност отива да учи в чужбина, реализира се и вижда плодовете на труда си. Хубаво сте направили тази среща, ама какви решения взехте? Точно никакви! Празни политически бръщолевения! Трябвало да се направи анализ. Хубаво. Направихте ли го? И до какви изводи стигнахте? До никакви, защото само си направихте гаргара на устата. Със същият успех аз мога да анализирам теорията на относителността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here