дом Прогноза за времето Жълт код за опасни поледици, шофирайте внимателно

Жълт код за опасни поледици, шофирайте внимателно

0
ДЯЛ
Снимка: Илюстративна

В сутрешните часове на празничния 3 март ще преобладава облачно време и на много места все още ще има валежи от дъжд.
В 19 области в страната сред които и Шуменска, е обявен жълт код, заради условия за образуване на опасни поледици и заледявания. Днес очакваната минимална температура в Шуменско ще е 1° , а максималната-около 7°.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат изключително внимателно и със съобразена скорост следващите дни поради очакваната рязка промяна в метеорологичните условия, започналото снеготопене и валежите от дъжд. В Северна България дъждът ще се примесва със сняг.
Настилките се обработват постоянно, но за безопасността на пътуващите при сериозна промяна в условията за пътуване, АПИ и „Пътна полиция“ ще спират движението на всички превозни средства в участъците с опасност от поледици.
Ако не е необходимо да не се предприемат пътувания на 3 март. Вятърът в Северна и Североизточна България може да причини снегонавяния. Автомобилите да са подготвени за зимната обстановка.
Пътувайте със заредени телефони и пълен резервоар с гориво, както и зимни гуми“, апелираха от „Пътна полиция“.
Шофьорите да се движат с ниска скорост, високите скорости водят до предпоставки за ПТП-та. Водачите трябва да се движат със завишено внимание. Дори на видимо чист път, може да има временни заледявания, паднали клони и камъни“, заявяват от „Пътна полиция“.
По време на празниците от „Пътна полиция“ ще се извършва рутинни проверки на автомобили. Ще се следи за водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзвинителните бележки на учениците отново стават безплатни
Следваща статия140 години свобода! Честит празник, България!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here