дом Култура Елате на музикално пътешествие „От Япония до Аржентина“ със Симфониета – Шумен

Елате на музикално пътешествие „От Япония до Аржентина“ със Симфониета – Шумен

0
ДЯЛ

Симфониета – Шумен Ви кани на музикално пътешествие в четвъртък от 19.05 часа.
От концертна зала „Проф. Венета Вичева“ ще се отправим в сърцето на Европа, а именно в класическа Виена с музиката на Хайдн и Моцарт. Оттам солистите на концерта Йоко Нагашима /пиано/ и Козке Наказоно /хармоника/ ще открият за Вас страната на изгряващото слънце с песента „Nada sou sou“ /“Сълзите замръзват и падат“/, а с диригента Рамиро Ариста ще затанцуваме страстните аржентински ритми на Libertango и Oblivion от Пиацола. Очакват Ви много емоции, веселие и страсти.
Международната кариера на Рамиро Ариста е развита със стаж в Мариинския театър по покана на Валерий Гергиев (2008-2009). През март 2010 г. той работи с Ярославската филхармония, Лвов филхармония, филхармония Тимишоара, филхармония Брашов, Националния симфоничен оркестър на Република Молдова, Симфоничния оркестър на Венецуела – „Los Llanos” и с Националния симфоничен оркестър на Боливия.
В предстоящия сезон ангажиментите на Рамиро Ариста включват Букурещ симфоничен оркестър, Филхармония Арад и Опера Брашов – Румъния; симфоничен оркестър Санкт-Петербург, както и Брянск, Кузбасса, Камчатка и Вятска филхармония – Русия; Одеса филхармония и Полтава симфоничен оркестър – Украйна; Национална Опера на Република Молдова; Сан Мартин симфоничен оркестър – Аржентина; Национален симфоничен оркестър – Гватемала. През този сезон, Рамиро се връща във филхармонии Бакъу и Ботошани в Румъния, Симфониета – Шумен, Симфониета – Видин, Камерен ансамбъл „Дианополис” (Ямбол) и Разградска филхармония в България. Рамиро Ариста дирижира, както, професионални оркестри на високо ниво, така и детски оркестри.
Йоко Нагашима започва да изучава пиано на 3-годишна възраст. Завършва факултет „Наука и технологии” към университета – Нихон и Музикална академия – Шова. Изучава пиано при Мами Такао, Макико Ишида, Йоко Ясохима. През 2003 г. изнася рецитал, на който изпълнява вариации върху тема от Хайдн за 4 ръце.В периода 2003 – 2005 г. свири музика от Брамс на иложби „Музика за хармонията на цветята и сърцето” на Художничката Фумие Като. През 2008 г. изнася концерти с виолончелиста Торо Такемицу. През 2012 година е солист на руския Камерен оркестър в Архангелск. Йоко Нагашима изнася редица концерти в България – свирила е със Симфониета – Видин, Симфониета – Враца, Разградска филхармония и Симфониета – Шумен. Член е на „Асоциация на музикантите” – град Ямату и общество „Япония – България“.
Козке Наказоно е роден през 1976 година в гр. Нагасаки, Япония. Започва да учи изкуството на свирене на устна хроматична хармоника през 1988 г. при Джо Сакимото. Следват безброй участия като солист и като член на ансамбъла „Rosen Ritter”. Козке Наказоно трикратно получава Първа награда в конкурса за хармоники /в раздела за класическа музика/ от „Federation Internationale de l’harmonica Japan” през 2006, 2008 и 2013 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВдигат православен параклис до болницата
Следваща статияСедем пожара гасиха огнеборците през последните 24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here