дом Общество Екоинспектори наложиха глоби за над 21 000 лева на шуменски фирми

Екоинспектори наложиха глоби за над 21 000 лева на шуменски фирми

0
ДЯЛ

Експертите на РИОСВ – Шумен извършиха през март 107 проверки: 70 планови и 37 извънредни. 8 сигнала бяха получени в екоинспекцията като по 6 от тях за извършени проверки на място, а по 2 сигнала са изпратени писма по компетентност.
Приоритет бяха дейностите по презареждане на пожарогасители преди предстоящия пожароопасен период в защитените територии изключителна държавна собственост: Природните резервати „Патлейна“, „Дервиша“, „Моминград“ и „Букака“. Извънредно беше проверена защитената местност „Петка Балкан“ с представители на ТП ДГС „Търговище“ и РДГ – Шумен във връзка с писмо на МОСВ за нанесени значителни щети, вследствие на разразила се през 2017 г. буря.
Директорът на РИОСВ – Шумен издаде 5 наказателни постановления (НП), с които са наложени глоби и имуществени санкции в размер на 21 500 лв. В това число на „Метарекс“ ООД за 7000 лв., приело отпадъци, без да притежава издадено от компетентен орган разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците, и на „Фикосота“ ООД – 7000 лв., предало отпадъци на лице, което не притежава необходимия разрешителен документ.
Издадени са две наказателни постановления за наложени текущи месечни санкции за наднормено замърсяване на отпадъчните води от предприятия в размер на 437 лв.
Събраните суми от екоинспекцията са 2613,13 лв. 2090,51 лв. от тях са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОдобриха Междинната оценка и актуализация на стратегията за развитие на област Шумен
Следваща статияРодители алармират: Появиха се въшки сред децата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here