дом Общество Днес отбелязваме Световния ден на водата

Днес отбелязваме Световния ден на водата

0
ДЯЛ

Всяка година на 22 март се отбелязва Световният ден на водата за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й.
Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.
През 2018 г. темата на кампанията е „Природата за водата“, която насочва внимание към това как можем да използваме природата, за да се справим с предизвикателствата на водата от 21-ви век.
В Шуменска област Световният ден на водата бе отбелязан с редица мероприятия, инициирани от РИОС-Шумен.
Във вчерашния ден ученици от клуб „Млад еколог“ при „Професионална гимназия по икономика“ Шумен гостуваха на Информационния център на РИОСВ Шумен. Младите еколози проследиха работния процес в екоинспекцията и разгледаха апаратурата за анализ на водни проби и почва, с която работи Регионалната лаборатория към ИАОС. Експертите им разказаха за възможностите за подобряване състоянието на околната среда и дейностите, свързана с опазване чистотата на водата.
Пред деветокласници от СУ „Св.Св Кирил и Методий“ в Смядово експертите изнесоха беседа за природосъобразни и ефективни начини за възобновяване на баланса във водния цикъл. Учениците се обединиха около идеите за опазване и възстановяване на крехките екосистеми и залесяване на гори.
Днес експерти от РИОСВ и Регионалната лаборатория ще посетят ДГ „Щурче Шумен“, където ще покажат на малчуганите вълшебствата на водата чрез опити и екоигри.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътищата в Шуменско: Нормално проходими и обработени
Следваща статияСпасителят на щъркели Сафет Халид стана новина в „Гардиън“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here