дом Общество Гюнай Тефиков: Винаги трябва да сме готови за избори

Гюнай Тефиков: Винаги трябва да сме готови за избори

0
ДЯЛ

Срещи с всички 17 структури на ДПС в община Шумен ще проведе новоизбраният председател на Общинския съвет на движението – Гюнай Тефиков. Ще се срещне и с предшественика си на поста, бизнесменът Азиз Садула.
„Искам да чуя проблемите по места, да бъда наясно стабилни ли са нашите структури. Има ли обидени и отцепили се към други партии“, каза за 24shumen.com лидерът.
За него единодушно, без нито един „против“, гласуваха всички 129 делегати на Отчетно-изборната конференция, която се проведе преди десет дни, на 17 март в гранд-хотел Шумен.
„Трябва винаги да бъдем готови за едни избори. Ето, догодина предстоят евроизбори, нужна е мобилизация на структурите“, категоричен бе Тефиков.
Той отчете с известна болка, че все пак две години стоял на дистанция от шуменската организация, на която е лидер повече от 12 години.
Обяснението му да бъде свален била загуба на 48 гласа на парламентарни избори. Вместо обещаните 5 000, в изборните урни имало 4 952 гласа. „Смешно нали“, попита риторично Тефиков. Детронирането му от лидерския пост поиска тогавашният областен председател на ДПС Шумен Нуридин Басри, кмет на Хитрино. Обтегнатите отношения между двамата бяха „публична тайна“ в партията.
Гюнай Тефиков е на 52 години. Бивш кмет, два мандата на село Градище. За неговия авторитет като управник и до днес в селото, близо до Велики Преслав, хората говорят с респект.
Той работи в Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“в Шумен. Тъй като по образование е ветеринарен специалист, Тефиков отговаря за зоокъта.
В новоизбрания Общински съвет на ДПС Шумен влизат всички кметове и местните председатели. По-известните имена са Сунай Садък, член на ЦС на ДПС и общински съветник, от гражданската квота – адвокатът Метин Джамбазов и Мелин Мехмед, председател на младежката структура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетски театрален фестивал ще събере 270 малчугани от цялата страна на сцена в Шумен
Следваща статияИздирва се! 44-годишният Кенан Назифов е в неизвестност от 20 дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here