дом Криминале Въоръжени и опасни! Двама убийци избягаха от затвора като на филм

Въоръжени и опасни! Двама убийци избягаха от затвора като на филм

0
ДЯЛ

Двама убийци са избягали днес от Софийския затвор.
Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство и Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.
Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК (бягство на затворници), като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в софийския затвор. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на затвора.
На място в София са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.
СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, въоръжени, и могат да окажат съпротива.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТалантите от СУ „Сава Доброплодни“ се завърнаха с 10 награди от Националния конкурс „Песенна дъга над Кутев“
Следваща статияДесетки домакинства с възможни смущения в електрозахранването днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here