дом Общество Бюрото по труда набира безработни по схема „Младежка заетост”

Бюрото по труда набира безработни по схема „Младежка заетост”

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архивна

Продължава набирането на заявки от работодатели по Проект ”Нова възможност за младежка заетост”, схема „Младежка заетост” от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Дирекция „Бюро по труда“ в Шумен.
Изисквания към безработните за включване в схемата:
Да са регистрирани в дирекции „Бюро по труда”, да са на възраст до 29 години включително , да не участват в никаква форма на заетост, като например да не работят по трудово/служебно правоотношение, независимо от вида му, да не осъществяват стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително еднолични търговци, да не са тютюнопроизводители/земеделски производители, да нямат договори за управление и контрол на търговски дружества, да нямат доходи от упражняване на занаят или свободна професия, да нямат доходи от извън трудови правоотношения, да не са изпълнители по договори за изработка/услуга и др., сключени по реда на ЗЗД. Да не участват в никакви форми на образование или обучение, вкл. редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности.
За стажуване при работодател, който е част от органите на централните администрации на изпълнителната власт и териториалните им структури, съгласно чл. 38. от Закона за администрацията, лицата трябва да удостоверят завършено висше образование.
За да се гарантира спазването на изискванията за принадлежност на лицата към целевата група, участниците следва да отговарят на критериите за допустимост към момента, в който се включват в стажуване или обучение по време на работа при работодателя.
Възможности, които Проектът предоставя на безработните младежи:
Осигуряване на заетост на разкрити от работодателите работни места по Проекта, които заявяват работни места в сферата на осъществявани от тях дейности.
Придобиване на професионален опит и практически умения, чрез стажуване/обучение по специалността/професията, за период от 6 месеца, с определен от работодателя наставник.
Усвояване на знания, умения, трудови навици и опит по придобитата специалност/професия в средното/висшето училище, съответстващи на изискванията на пазара на труда.
Осигуряване на възможност за работа в Република България.
Придобиване на стаж по специалността, като предпоставка за последваща заетост при същия работодател или за кандидатстване за работа при друг работодател;
Повишаване възможността на младежите за кандидатстване за работа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия27 полицаи в страната са инфектирани с COVID-19
Следваща статияД-р Хасан Ефраимов: Това е епидемията на некадърниците! Медицината е натикана в 9-та глуха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here