дом Общество Басейнова дирекция издаде акт на ВиК-Шумен за просрочени задължения

Басейнова дирекция издаде акт на ВиК-Шумен за просрочени задължения

0
ДЯЛ
Снимка: БДЧР

Басейнова дирекция е издала акт на ВиК-Шумен за установяване на публично държавно вземане за неплатени задължения за водовземане от язовир „Тича“ за 2019 година в размер на 555 956,72 лева. Това съобщиха от Басейнова дирекция „Черноморски район“.
„Става въпрос за годишната такса за водовземане от язовир „Тича“ за 2019 година. Обжалваме начислените суми в съда“, уточни за 24shumen.com управителката на ВиК-Шумен Жанета Панайотова.
Акт за просрочено вземане е издаден и на фирма „ПХЖ Брадърс Комерс“ ЕАД – за неплатени задължения за водовземане от подземни води за 2019 година в размер на 4 209,51 лева.
През октомври 2020 година експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) са извършили 304 контролни проверки, от които 110 извънредни проверки, свързани с проверки по постъпили жалби и сигнали, проводимост на речни русла, в т.ч. до 500 м. след язовирната стена, проверки за незаконно водовземане, месечни графици и други.
За периода са извършени общо 16 проверки по сигнали и жалби, 5 от които са проверки по подадени сигнали на „Зелен телефон“.
От такси за осъществено право на използване на водите, предоставено с разрешително по реда на Закона за водите, са събрани суми в размер на 94 935,35 лева., от които 32 980,22 лева, събрани чрез НАП от „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ АД и „Тони Шик“ ЕООД.
От директора на БДЧР са издадени 7 наказателни постановления /НП/, 70 предписания, връчени са 10 акта и са събрани общо 9 800,00 лв. от издадени НП.
Най-честите нарушения за периода са: изграждане на ново водовземно съоръжение в отклонение от условията в разрешителното, неизпълнено предписания на контролен орган, немонтиране на разходомерно устройство, установено водовземане и заустване без разрешително и др.
24shumen.com
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор с 2.18 промила удари микробус край разклона за Мадара
Следваща статияЗа първи път Общинският съвет в Шумен ще заседава онлайн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here