дом Пътища АПИ: Очакват се снеговалежи и застудяване, шофьорите да тръгват подготвени на път!

АПИ: Очакват се снеговалежи и застудяване, шофьорите да тръгват подготвени на път!

0
ДЯЛ
снимка: АПИ

Пътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно поради очакваното застудяване и снеговалежи през нощта, което е предпоставка за хлъзгавост и заледяване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 200 машини в момента са на терен и обработват настилките с химически вещества и инертни материали, тъй като обстановката се усложнява. На много места вали дъжд и го обръща бързо в сняг. Най-голяма опасност от заледяване има във високопланинските проходи в Стара планина, Рила и Родопите.
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски апелират шофьорите да карат внимателно и да не подценяват пътната обстановка, тъй като се очаква рязко застудяване на времето, а автомобилите да бъдат оборудвани с всичко необходимо за това време.
Вътрешният министър Христо Терзийски подчерта, че днес е направена оценка и предприетите досега действия на ангажираните институции са адекватни след падналите дъждове. Няма пострадали граждани, заяви министърът. Той съобщи, че Пътна и Охранителна полиция, както и служителите на пожарната са на линия за помощ при бедствия. Горските стопанства също помагат на АПИ. Пътноподържащите фирми, служителите на АПИ и МВР са на терен и работят превантивно така, че да няма затворени пътни участъци. Единственият затворен участък е пътят през „Петрохан“. В района на прохода вали дъжд и обстановката е сложна, съобщи председателят на АПИ.
Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕлектронни касови бележки ще заместят хартиените
Следваща статия535 нови случая на COVID-19, в Шуменско са 8 и рекорден брой излекувани у нас – 6 728

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here