дом Общество Хората в Църквица: Десетилетия газим в кал, искаме асфалт по улиците в...

Хората в Църквица: Десетилетия газим в кал, искаме асфалт по улиците в селото

0
ДЯЛ

Жителите на село Църквица искат улиците в населеното място да бъдат асфалтирани. В сигнал до 24shumen.com те твърдят, че десетилетия улиците в селото не са ремонтирани. Има отсечки, които никога не са били асфалтирани. „Цялото село е тъне в кал през есента и зимата, а лятото – в прах. Децата ни газят в кал по пътя към училището. Имаме и проблеми с водата. От години през лятото сме на режим“, обясняват жителите на Църквица.
Идвали и си отивали кметове от различни партии и всеки обещавал нови и ремонтирани улици. „До днес обаче обещаното остава неизпълнено. Не ни интересува, кой управлява. Ние искаме асфалтирани улици. Живеем в 21-ви век“, споделят още хората.
В отговор на критиките кметът на Църквица Рамадан Хасан обясни, че през лятото на 2020-а година са асфалтирани две улици в селото. Основно е ремонтирана детската градина. Предстои голям ремонт на местното училището и реновиране на оградата. „Строим джамия. Подготвен е проект за ремонт на още 3 улици. Подготвихме проект за нов водопровод. Заедно с общинското ръководство правим всичко възможно да обновим селото. Има много работа, но в община Никола Козлево има 11 села. Не може всичко да стане за няколко дни, защото десетилетия в Църквица нищо не се е правило. Едва от 4-5 години започнахме обновяването“, обясни Рамадан Хасан. Кметът разказа и за детската градина. Строена в мандата на управник от друга партия. Всички били изумени, когато паднал покривът на новата сграда. „Така село с 1 000 души остана без детска градина. Трябваше ние да оправяме поразиите“, сподели още Рамадан Хасан и увери, че прави всичко по силите си за обновяване на инфраструктурата в село Църквица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен организира публично обсъждане за поемане на дългосрочен дълг
Следваща статия552 нови случая на COVID-19, в Шуменско 21, 5 660 излекувани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here