дом Здраве Трима души са в шуменската болница със съмнения за коронавирус

Трима души са в шуменската болница със съмнения за коронавирус

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Мъж на 23 години и 20-годишно момиче са били приети вчера към 20.00 часа в Спешното отделение на МБАЛ – Шумен със симптоми на короновирус. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
23-годишният е бил с температура от 37.8 градуса. Момичето е имало парене в очите, носа и гърлото. Двамата са прегледани и веднага поставени в изолация в Инфекциозното отделение. Младежите сами са посетили болницата. Те са се върнали на 23 февруари от италианския град Милано. Тази сутрин здравни инспектори от РЗИ са посетили болните. Издирени са и лицата, с които двамата са били в контакт.
Днес, жена, която е пътувала с тях от Италия също е изолирана в болницата в Шумен.
От изолираните са взети проби, които са изпратени за изследване в София. Резултатите трябва да излязат най-късно в петък. Ще последва и втора проба.
Момчето и момичето са подложени на лечение с антивирусни препарати.

„Днес те са добре. Момчето няма температура“, коментира д-р Димитър Костов и добави, че шуменската болница за момента разполага с достатъчно предпазни маски, шапки и престилки. Тези дни се очаква лечебното заведение да получи и нови комплекти. Три от стаите в Инфекциозно отделение са обособени като изолатор. „Симптомите на коронавируса наподобяват грип – болки в гърлото, ставите и мускулите, засилена секреция от носа и очите, висока температура“, обясни д-р Костов. Той отбеляза и факта, че в момента в Шумен е ударен от втора грипна вълна и Първо вътрешно, Инфекциозно и Детско отделение са препълнени с болни. МБАЛ-Шумен има готовност при нужда да разкрие и още легла, но те не трябва да надхвърлят лимита по Здравна каса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Мерцедес“-ът на бившия кмет на Никола Козлево отново на търг
Следваща статияСпират за час движението по път I-4 от Търговище до п. в. „Белокопитово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here