дом Общество С бяло вино и алманах с графики посрещнаха президента Румен Радев в...

С бяло вино и алманах с графики посрещнаха президента Румен Радев в Нови пазар

0
ДЯЛ

Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Нови пазар. Той бе посрещнат от кмета на общината Георги Георгиев, служители на общинска администрация и граждани.
Държавният глава и официалните лица преминаха по централната улица на града, където Румен Радев се спря да разговаря с новопазарчани.

Кметът на Нови пазар подари на държавния глава бутилка квалитетно бяло вино от региона и алманах с графики.

Увеличението на приходите на местната власт ще я направи по-дееспособна и независима, заяви днес президентът Румен Радев на среща в Нови пазар с кмета Георги Георгиев и неговия екип.
„Трябва да вървим в тази посока – към по-големи административни и финансови правомощия на местната власт“, подчерта държавният глава. По думите му, когато по-голяма част от данъчните постъпления остават за местните власти, това ще отвори път за реализация на идеите и политиките най-близо до хората. Така ще има истинско състезание между българските градове да създават по-добро качество на живот и да насърчават повече хора да избират да живеят в тях.
Кметът Георги Георгиев открои амбицията на ръководството на Нови пазар да създаде индустриален парк в града, който да привлича и работници от съседните населени места. Като основни проблеми пред Нови пазар бяха откроени тежкото състояние на местната болница и на спешния медицински център. За изграждането на модерен спешен център Община Нови пазар е получила уверение за съдействие от Министерството на здравеопазването, но до момента не са предприети реални действия в тази насока.
Програмата на държавния глава продължи с посещение на храма „Св. Димитър“ в село Стан, след което заедно с общинския кмет отпътуваха за първата българска столица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКъсметлия от Варна спечели джакпота от 4 193 762 лева
Следваща статия237 нуждаещи се от община Каспичан ще бъдат подпомогнати с храни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here