дом Общество Областният кризисен щаб заседава заради новите случаи на COVID-19

Областният кризисен щаб заседава заради новите случаи на COVID-19

0
ДЯЛ

Новите регистрирани случаи на COVID-19 са на работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода край Нови пазар. Първият случай от 25 май е на 59-годишен мъж, който е настанен в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен с доказан COVID-19 и е в задоволително общо състояние. Вчера екипи на РЗИ са взели за изследване 118 проби, като три от тях са положителни за COVID-19. Тримата мъже са без симптоми, изолирани са на място при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Групата работници е била под карантина след пристигането й в България. Работниците са настанени в специално обособен за тази цел лагер край Нови пазар, мястото е оградено и напълно изолирано, като пристигналите работници стриктно са спазвали разпоредбите и не са имали контакти с местното население. Това оповести днес на заседание на Областния кризисен щаб директорката на РЗИ д-р Пепа Калоянова.
Срещата бе свикана по разпореждане на областния управител проф. Стефан Желев. На нея бе обсъдена епидемиологичната обстановка след регистрираните нови четири случаи на COVID-19 в област Шумен. На заседанието присъстваха ръководителите на РЗИ, ОД на МВР, МБАЛ Шумен и ЦСМП, кметовете на Шумен и на Нови пазар, както и представители на фирмата, ангажирана със строителните дейности по изграждането на газопровода „Балкански поток“ на територията на област Шумен.
Към настоящия момент спрямо останалите лица в лагера са взети всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заразата. Създадена е добра организация за обслужването на работниците при пълно взаимодействие и координация на местата власт, санитарните власти и фирмата.
От Областния кризисен щаб призовават за подкрепа на дарителската кампания „Помогни сега“ на община Шумен в израз на съпричастност за справяне с разпространението на COVID-19.
Банковата сметка на фонда е:
Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират движението за час между Буховци и Белокопитово на „Хемус“
Следваща статияАстрономът доц. Сунай Ибрямов получи наградата „Питагор“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here