дом Криминале Започват проверки на шофьорите за неплатени глоби, ще отнемат книжки

Започват проверки на шофьорите за неплатени глоби, ще отнемат книжки

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

От днес в област Шумен започва специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение. Тя е по инициатива на Главна дирекция „Национална полиция“ и целта й е да се подобри безопасността и организацията на движението по пътищата. Полицейските служители ще проверяват дали водачите са правоспособни, дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Контрол ще има и по видимостта на табелата на регистрационните номера на мотоциклетите, както по ползването на защитни каски. Ще бъдат временно отнемани свидетелствата на водачите, които управляват превозни средства с наложено наказание „глоба“, която не е заплатена в срока на доброволно плащане. Ако по време на извършените проверки се установи, че водачите имат невръчени електронни фишове ще им бъдат връчени.
Напомняме, че от вчера гражданите могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове. До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.
Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“, при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.
Полицейската операция ще продължи до 1 юли.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия31-годишен мъж подкара кола без табели
Следваща статияПроф. Добрин Добрев и полк. Димо Димов са новите почетни граждани на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here