дом Общество Определиха представителите на НПО в комисията за избор на омбудсман

Определиха представителите на НПО в комисията за избор на омбудсман

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Избраха представителите на неправителствения сектор в комисията за избор на омбудсман на община Шумен. Това стана на работната среща, на която председателят на Общинския съвет инж. Красимир Минчев покани местни неправителствени организации.
В началото Красимир Минчев припомни какво е направено досега за избор на нов обществен посредник, наложил се поради изтичане на последния мандат на настоящия омбудсман. През април миналата година стартира процедурата за избор на нов омбудсман, която беше спряна до приемане на нов Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Шумен. Това стана през ноември миналата година и през януари беше внесена докладна записка за подновяване на процедурата. Новият правилник предвижда избора на омбудсман да извърши 11-членна комисия, включваща представители на Общинския съвет, общинската администрация и неправителствения сектор.
На днешната работна среща присъстваха представители на 13 неправителствени организации. Бяха направени четири номинации – Ася Асенова (Ротари клуб), Иванка Казакова (Съюз на инвалидите), Силвия Станчева („Амалипе”) и Венета Господинова (Институт по социални дейности и практики). След явен вот бяха избрани Иванка Казакова с 12 гласа „За”, Венета Господинова – 11 гласа „За”, и Ася Асенова – 9 гласа „За”.
Съставът на комисията, която ще проведе процедурата по номиниране на кандидатите за обществен посредник, ще бъде избран на януарското заседание на Общинския съвет.
Очаква се първото заседание на комисията да бъде на 1 февруари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзвънгабаритен товар затруднява движението към Бургас (обновена)
Следваща статияДържавата ще заплаща по 10 лева на медик за всяка поставена доза ваксина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here