дом Криминале Започна делото срещу убиеца от Вълнари, исковете към него са за 1...

Започна делото срещу убиеца от Вълнари, исковете към него са за 1 180 000 лева

0
ДЯЛ

Шуменският окръжен съд даде ход на делото срещу 23-годишният Юзджан Р. от село Вълнари. Той е обвиен в убийството на 34-годишния Рейхан М. също от Вълнари.
Като граждански ищци и частни обвинители бяха конституирани всички близки роднини на пострадалия. Те ще бъдат представлявани от трима процесуални представители. Седем е броят на гражданските искове, а общият им размер е 1 180 000 лева за причинените им нематериални щети.
Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд-Шумен.
Припомняме, че тежкото престъпление бе извършено между 16 и 17 септември 2018 година. Рейхан М. е умишлено умъртвен по особено жесток и мъчителен начин, след множество удари със щанга в областта на главата.
Непосредствено след убийството Юзджан Р. пренесъл трупа в изоставен двор, където направил опит да го разчлени. По-късно се отказал от това намерение, обвил трупа в одеало, качил го в багажника на лек автомобил и го закарал до гориста местност край селото, където го залял с нефтопродукт и го запалил. Трупът на пострадалия е намерен четири дни след убийството.
Междувременно, въпреки че имал резервация за полет до Лондон за 20 септември 2018 година, подсъдимият напуснал страната с полет за Истанбул и се укривал до задържането му от турските власти на 31 март 2019 година.
На 17 юли миналата година Юзджан Р. е екстрадиран в България и до момента е с мярка „Задържане под стража“, която Окръжния съд-Шумен потвърди и днес.
26 свидетели и 10 вещи лица са в списъка за призоваване по делото. На днешното разпоредително заседание страните по делото се съгласиха да не бъдат разпитвани по-голямата част свидетели и вещи лица и производството ще протече по една от хипотезите на съкратеното съдебно следствие. Така за следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани само двама свидетели и петима вещи лица по изготвени от тях съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. По искане на страните съдът допусна при режим на довеждане разпит и на други двама свидетели.
Съдът постанови делото да се гледа при закрити врати, както и с участието на резервен съдебен заседател. Делото се разглежда от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, предвид тежестта на престъплението.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 29 и 30 юни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС 500 000 лева купуват техника и съдове за отпадъци за Шумен, Велики Преслав и Смядово
Следваща статияЕкоинспекцията обяви победителите в конкурса „Мисли зелено – пази природата”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here