дом Общество Загиналият в крайбрежен бар шуменец не е имал сключен трудов трудов

Загиналият в крайбрежен бар шуменец не е имал сключен трудов трудов

0
ДЯЛ

25-годишният Виктор Върбанов от Шумен, който загина в крайбрежен бар в Созопол, не е имал сключен трудов договор, установи Инспекцията по труда в черноморския град.
Той е тръгнал към кухнята на все още неработещото заведение, но след като не открил ключа, направил опит да влезе от малкото прозорче, от което готвачите предават храната. Тогава се чул шум и колегите открили безжизненото му тяло. Една от версиите за инцидента е токов удар.
Инспекцията по труда извърши проверка на място.
„По информацията, която имам към момента, по проверка по ЕГН, няма регистриран трудов договор момчето. Ще има санкция за това че е нает без трудов договор, но санкцията за неосигурени безопасни условия на труд също не е малка“, коментира пред Нова телевизия Павлин Васков, директор в Инспекцията по труда – Бургас.
Фирмата-наемател на обекта е с регистрация в София. Техен представител не беше открит за коментар.
Миналата година същото това заведение беше запечатвано няколко пъти от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов за нарушаване на нощната тишина в Созопол. Дали ще има виновни и наказани след днешния инцидент зависи от съдебно-медицинската експертиза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкспертиза по мегаделото „Хитрино”: Критично състояние на железния път
Следваща статияОблаци и дъжд на 30 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here