дом Култура Депутат спонсорира издаването на книги за родното си село

Депутат спонсорира издаването на книги за родното си село

0
ДЯЛ

Варненският депутат от БСП Иван Димов финансира издаването и преиздаването на книги за историята на родното си село Драгоево, община Велики Преслав. Той ще съдейства да бъде направен направен албум за селото с фотографии, които са събирани през последните 70 – 80 години. Албумът ще бъде подарен на читалището, за да могат да го разглеждат и възрастни хора, които нямат достъп до интернет страницата.
Народният представител има идеята „да запали свои колеги от парламента“ да помагат с каквото могат на читалищата за запазване на автентичния фолклор и историята на малките населени места.
Депутатът съобщи за тези свои начинания, върху които ще работи, по време на представянето на книгата за известния краевед и художник от Драгоево – Георги Лунгов, вече покойник. На презентацията на книгата „Когато завесата се вдига“ присъства и кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев.
Внукът на Лунгов, който носи името му, в негова памет вече преиздаде друга книга с разкази за историята и художествената самодейност на селото.
Постановките на самодейците от читалището и до ден днешен използват декори, създадени от Лунгов – старши.
Снимка: Google maps
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията към абитуриентите: Не вземайте смели решения под въздействието на алкохол
Следваща статияНа 20 май отбелязваме Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ