дом Общество Борисов: НСО поиска затваряне на „Росенец“ по суша и вода!

Борисов: НСО поиска затваряне на „Росенец“ по суша и вода!

0
ДЯЛ

Шефът на Националната служба за охрана е поискал съдействие от институциите за затваряне на „Росенец“ по суша и вода. Това обяви премиерът Бойко Борисов на свикан от него втори извънреден брифинг за деня. На него присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и военният министър Красимир Каракачанов.
Борисов цитира писмо от шефа на НСО ген. Красимир Станчев, в което се иска съдействиe от институциите по осигуряване на охраната на охраняемо лице. Забраната за достъп до „Росенец“ ще важи от 10 юли до 15 септември. Поискана е забрана на плавателни средства в радиус от 500 метра.
„Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде разпространено да всички институции, включтелно МВР, „Морска администрация“ и Военното министерство“, отбеляза премиерът.
„Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев казва НСО да прецени какво да направи. На следващия ден ни се изпраща това писмо. Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарий“, посочи Борисов.
„По закон ние ще осигурим съдействие на НСО“, посочи вътрешният министър Младен Маринов.
„Нито един моряк, нито един боен кораб, няма да охранява акватория на парк. Охраната е за цялата държавна граница“, заяви пък Каракачанов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоживотен затвор за убиеца от Вълнари
Следваща статияПрезидентът Радев поиска оставката на шефа на НСО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here