дом Общество Аварийните екипи на ВиК отстраниха тежка авария на напорен водопровод

Аварийните екипи на ВиК отстраниха тежка авария на напорен водопровод

0
ДЯЛ
Снимка: Архивна

На 30 септември от 08.30 часа до 04.00 часа на 1-ви октомври, аварийни екипи на „ВиК-Шумен” ООД, работиха по отстраняване на възникнала голяма авария на напорен водопровод след помпена станция „Трети подем” от водоснабдителната система на Шумен. Възникналия теч е на водопровод с диаметър 546мм при връзката между стоманена и етернитова тръба. За да се отстрани аварията бе преустановено водоподаването по водопровода, чрез който се подава вода за висока и най-висока зона в гр. Шумен. По тази причина в 17.00 часа бе преустановено водоподаването във висока и най-висока зона на града. Въпреки трудностите при отстраняване на аварията, които са предизвикани от следните предпоставки:
– за разкриване на тръбопровода е извършен изкоп с голяма дълбочина на булевард „Велики Преслав” /изхода за кв. Дивдядово/ с наличие на интензивно движение;
– необходимо дълго време за източване на водата от системата;
– големия диаметър на водопровода и свързващите елемент;
– работа в тъмната част на денонощието.
Благодарение на високия професионализъм на аварийните групи, аварията е отстранена успешно и водоподаването за висока и най-висока зона на града е възстановено в ранните часове на деня, съобщиха от Водното дружество.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве нови жертви на COVID-19 в Шуменско, 7 от 11 новозаразени са медицински лица
Следваща статия„Маркет Линкс“: Пет партии влизат в парламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here