дом Общество Четин Казак връчи нови учебници по майчин език на преподаватели в Шуменско

Четин Казак връчи нови учебници по майчин език на преподаватели в Шуменско

0
ДЯЛ

След дълги години на очакване днес в Общинския предизборен щаб на ДПС – Шумен кандидатът за кмет Четин Казак, заедно с кандидати за съветници от листата на ДПС, връчиха комплекти от новите учебници по турски език на преподавателите по майчин език в училищата на общината.
Първите учебници по турски език след промените бяха одобрени от МОН и отпечатани през 1992 и 1993 г. Същите имаха годност три години, но се ползваха повече от 26 години. Можете ли да си представите как изглежда един учебник, ползван толкова години? Непрестанните усилия на учители, родители, образователни експерти, политици за издаване на нови учебници получиха отговор едва през тази учебна година. След обявената от МОН процедура за отпечатване на учебници по всички майчини езици, бяха сформирани екипи от учители и университетски преподаватели, които изготвиха нови учебници от 1 до 7 клас. Така, след 26 години с решаващата финансова подкрепа на Движението за права и свободи, учениците, желаещите да изучават майчин турски език в училище, се сдобиха с нови учебници, съобразени с новите учебни програми. Четин Казак и екипът му пожелаха успех в изучаването на турски език на учениците, които ще учат от новите учебници.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБизнесът в Шуменско: Задава се голям дефицит на кадри
Следваща статияПочина почетният гражданин на Шумен космонавтът Алексей Леонов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here