дом Политика Цветан Цветанов към президента: Станете патрон за възраждане на великите стари столици

Цветан Цветанов към президента: Станете патрон за възраждане на великите стари столици

0
ДЯЛ

„Тук от Шумен отправям покана към президента да подкрепи законопроекта, който предвижда старите столици в Първото и Второто българско царство Плиска и Велики Преслав, заедно с Велико Търново да получат един по-добър и специален статут. Да покажем на света, че България има богато културно наследство”, заяви председателят на Парламентарната крупа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Да България е туристическа дистинация, но може да стане и културна дестинация, продължи той.. Колегите от БСП вече изразяват желание да се присъединят към тази инициатива, отбеляза със задоволство лидерът. И уточни,. „ние не си преписваме инициативата като наша, ние просто даваме една добра идея и търсим съмишленици. Президентът да стане патрон за възраждането на великите стари столици. България се нуждае от обединение, а не от разединение, което иска да заложи президентът,отчете Цветанов.
Не бих искал да коментирам изявления на президента защото ще се изтълкува че има противопоставяне между институциите, каза той. Реформата в съдебната система, за която говори президентът, може да бъде направена, когато всички говорим на един език. Той смята, че в момента държавният глава иска да засили острия си тон към парламента и всички институции, които са работили в анкетната комисия, която разследва покупката на изтребители.
Цветанов не скри , че е очаквал президентът да говори в началото само за председателството на България на Съвета на Европа. Но това не се случило.
Защото президентската институция със своите протоколни функции, трябва да обединява, институциите, а не да ги противопоставя, категоричен бе той. И припомни случай когато депутатите от Велико Търново са били ограничени да присъстват на среща с кмета на община Свищов. Как президентът би могъл да реши проблемите на община Свещов или няа друга община, ако провежда срещи в затворен форма, разсъждава на глас Цветанов.
Той отчете положителни факти от икономиката – че е постигнат значим ръст, безработицата вече е под 7 %, а за образованието държавата ще инвестира повече от 330 милиона от досегашните суми. За да можем да намалим агресията в училищата, аргументира се той.
.От отпуснатите 100 милиона лева от правителството ще бъде отделена сериозни суми за ремонт на пътната инфраструктура в община Никола Козлево, за да могат децата да се предвижват до учебните заведения.
„За мен това са важните теми, а не това което е казал президентът, за да търси провокацията с депутатите. Президентът трябва да е наясно с едно, че България е парламентарна република и ще остане парламентарна република и след неговия мандат.”, припомни Цветанов.
Може би колегите от БСП ще ме упрекнат, ето Цветанов се е фиксирал върху президента. Не аз съм се фиксирал върху работа, която искам да стига до хората, обясни депутатът.
Той съобщи, че в програмата му е предвидено да посети къщата, която с лични средства от депутатите от ГЕРБ се строи за две деца, чиито родители, загинаха при железопътния инцидент на гарата, когато се взриви цистерна от влакова композиция.
„Ще посетя всички области и общини, за да видим какво е състоянието на партийните организации. За да видим какви са им проблемите по места, защото с премиера Борисов , който е лидер на партията държим да имаме обратна връзка с хората и да получаваме проблемите от тях. И заедно с местната изпълнителна власт и народните представители да намираме решения”, тези подробности от програмата си за следващите изложи още той. Фактът, че към Шуменска област има засилен инвеститорски интерес е свързано със стабилността в държавата , похвали се той..
В предстоящите месеци в района на Шумен ще бъдат разкрити над 1000 нови работни места. Работодателите са чуждестранни компании, обяви кметът на Шумен Любомир Христов. На срещата присъстваха двамата депутати от ГЕРБ д-р Румен Генов и Димитър Александров, както и областният управител проф. Стефан Желев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва второто издание на лотарията с касови бележки на НАП
Следваща статияСлужители на СИДП събраха над 83 тона отпадъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here