дом Общество Урок по Горска педагогика преминаха малчугани от детска градина „Братя Грим“

Урок по Горска педагогика преминаха малчугани от детска градина „Братя Грим“

0
ДЯЛ

60 деца от ДГ „Братя Грим“ в Шумен се включиха в урок по Горска педагогика разработен от Александрина Карева от Държавното горско стопанство в Смядово. Част от урока е и издадената от СИДП „Книжка за гората“, която по забавен и достъпен начин запознава децата с живота на дървета и какво правят горските, за да опазят горите от замърсяване и пожари. В книжката на Алек се редуват страници за оцветяване, апликации, стикери и задачи, които децата могат да изпълнят сами, ако внимават по време на заниманията. Към всеки лист от книгата има игра, като по този начин малчуганите по-лесно запомнят материала, който им се преподава.
„Книжка за гората“ и урокът по Горска педагогика на тема „Създаване и опазване на горите“ е насочен към деца от последните групи на детската градина. Книжката е издадена в тираж 1000 броя и след затихване на пандемията горските педагози отново ще гостуват на децата от Шумен и региона.
Целта на новият урок е да популяризира проекта „Премахване на инвазивни чужди видове, възстановяване и опазване на приоритетни горски местообитания от мрежата Натура 2000 в Североизточна България“. Със средства от проекта ще бъдат залесени 2 000 декара нови гори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияТворби от пленера „Шумен – познат и непознат“ в изложба пред сградата на Общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here