дом Култура Режисьорът Николай Гундеров с номинация в конкурс за драматургични текстове

Режисьорът Николай Гундеров с номинация в конкурс за драматургични текстове

0
ДЯЛ

Известният режисьор от Шумен – Николай Гундеров, е номиниран в конкурса за нова пиеса, организиран от Нов български университет (НБУ) – „Пиеси за тайните“, научи 24shumen.com.
Творческата надпревара се организира за трета поредна година и е включен в календара на културните събития на Столична община през 2019 година. НБУ е партньор.
Гундеров представя най-новата си пиеса „Цугцванг“.
Изискванията за участие в конкурса са драматургичните текстове да бъдат написани на български език и да не са публикувани под никаква форма в други конкурси.
Отличието за най-добрата пиеса е парична награда в размер на 3 000 лева и право на сценична реализация.
Творбите на номинираните автори ще бъдат публикувани в сборник.
На шуменска сцена талантливият режисьор постави пиесата „Хористи“, номинирана за наградата „Аскеер“. Въпреки, че спектакълът бе игран при изключителен зрителски интерес и редовно пълнеше театралната зала, което носеше приходи, директорът на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“- Димитър Димитров го свали от афиша.
Крайното решение, на фона на уволнението на талантливи актьори, провокира гнева на зрителите и ценителите на театралното изкуство тогава и продължава и днес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаши бойци ще мерят сили с най-добрите на Световното първенство в Банкок
Следваща статияЗов за помощ! Малкият Павел се нуждае от средства за лечение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here