дом Общество Президентът Румен Радев удостои училище във Върбица с почетен знак по повод...

Президентът Румен Радев удостои училище във Върбица с почетен знак по повод 24 май

0
ДЯЛ

Президентът Румен Радев удостои български училища от цялата страна с отличия по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Дванадесет учебни заведения получиха почетен знак на държавния глава, а две професионални гимназии – плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента. Тази година всяко от отличените училища чества знаменателна за развитието на просветното дело годишнини. Наградените училища имат и ключова роля за образованието на поколения млади хора.
Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ във Върбица, което тази година отбелязва 160-годишнина от създаването си бе отличен с почетен знак на президента.
Почетен знак получават и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград, която чества 160 години от поставяне началото на образование на български език, Средно училище „Христо Ботев“ в Нова Загора и Средно училище „Христо Ботев“ в село Горна Малина за 155-годишнината си.
С президентско отличие Румен Радев награждава Средно училище „Христо Смирненски“ в Гурково, основано преди 165 години.
Президентът Румен Радев удостоява с почетен знак на държавния глава Основно училище „Филип Сакелариевич“ в Свищов, което чества 205-годишнината от основаването си. За 185 г. от нейното създаване е отличена Националната Априловска гимназия в Габрово, както и Профилираната гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик, която тази година отбелязва 175-ата си годишнина. Президентът награждава Средно училище „Васил Левски“ в град Кула за 190 години от поставяне на началото на учебен процес на български език.
Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив е удостоена с почетен знак по повод 170-годишнината от основаването й, както и за утвърждаване стандартите на съвременно светско образование. Средно училище „Христо Ботев“ в Никопол, създадено преди 170 години, също е удостоено с почетен знак на държавния глава. По повод 170 години от въвеждането на светско образование на български език е отличено и Средно училище „Неофит Рилски“ в Харманли.
Държавният глава Румен Радев отличава с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в Плевен и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура “ Йосиф Вондрак“, Русе.
Снимка: Фейсбук, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета Шумен с празничен концерт на открито
Следваща статияРемонтират напоителния канал от „Тича“ по проект с еврофинансиране

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here