дом Общество Почина единият от пилотите на падналия край Шумен самолет

Почина единият от пилотите на падналия край Шумен самолет

0
ДЯЛ

62-годишният Валери Д., който катастрофира с 4-местен самолет „Пайпер“ на 22 август около 19.20 часа в района на Пети километър е починал, съобщиха негови близки. Той беше в тежко състояние в ОАИЛ в МБАЛ-Шумен с опасност за живота заради множество фрактури по тялото и тежка травма на белия дроб.
Припомняме, че тежкият инцидент стана при заход за кацане на летище Шумен. При опит да кацне самолетът, който е с 2 двигателя, се е ударил в дърво в овощна градина в района на Пети километър. Валери Д. е бил на борда със сина си, 27-годишния Александър, който е в болница с фрактури на дясно бедро и лява подмишница.
След получения сигнал за произшествието с частния самолет прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен образува досъдебно производство. То се води по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, във връзка с член 342, ал. 1 от НК. Бяха назначени и съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.
Снимка: 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСигнал за замърсяване на въздуха в Златна нива вдигна на крак екоексперти
Следваща статияЗаради неотложни ремонти спират тока в райони в Шумен, Велики Преслав и две села