дом Спорт Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ е шампионът на България по баскетбол за...

Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ е шампионът на България по баскетбол за ученици

0
ДЯЛ

ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен е новият шампион на България по баскетбол за ученици от 11-12 клас. Във финала на ученическото първенство вчера в зала „Младост“, възпитаниците на Математическата гимназия победиха връстниците си от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ Правец със 76:61 и заслужено се окичиха със златните медали. Трети остана отборът на ПГ „Васил Левски“-Ямбол, който срази със 106:71 отбора на Първа езикова гимназия Варна в мача за бронзовите медали.
Успехът за шуменци е пореден. Баскетболният отбор на ППМГ „Нанчо Попович“ не веднъж е печелил медали от училищни първенства. През 2017 година спечели и републиканската титла при момчетата 8-10 клас.
Ръководството на учебното заведение продължава да подкрепя развитието на баскетболния отбор. Огромен принос за успеха има и екипът от учители по физическо възпитание и спорт, които помогнаха в изграждането на този отбор и доброто му представяне на всички досегашни първенства. Безспорен принос има и Баскетболен клуб „Шумен“, чиито възпитаници са в основата на шампионския отбор.
За първи път от 9 до 12 май Шумен бе домакин на финалите на Националното първенство по баскетбол за юноши. В надпреварата участваха 10 отбора. В зала „Младост“ те изиграха общо 27 мача.
Снимка: shumenbasket.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва специализирана полицейска акция за проверка на товарни автомобили и автобуси
Следваща статияЗапазете спокойствие: Тестват сирените за бедствие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here