дом Здраве Общински съветник: Само солидна финансова инжекция ще спаси болницата във Велики Преслав

Общински съветник: Само солидна финансова инжекция ще спаси болницата във Велики Преслав

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Сериозни финансови проблеми около дейността на МБАЛ Велики Преслав постави пред Общинския съвет на редовна годишна среща управителят д-р Иван Димитров. За минал период се очертава дефицит от 300 хил. лева, а по новите клинични пътеки този недостиг ще се увеличи на 320 хил. лева. Това заяви за 24shumen.com общински съветник. Той уточни, че ОбС като принципал на общинското здравно заведение всяка година осигурява субсидия от 100 хил.лева. Но при новите условия не можем да осигурим от нашия бюджет такава огромна сума, категоричен бе съветникът. Той не спести пред наш репортер думите на д-р Димитров, че при новите условия, поставени от Здравната каса, е невъзможно да се работи. И принципалът трябва да бъде уведомен за тревожната ситуация на здравното заведение, което обслужва населението на общините Велики Преслав, Върбица, Смядово и селата.
Направен беше изводът, че при новите цени на здравните услуги съществуването на болницата е нерентабилно, заяви друг общински съветник от сторапрестолния град. За това била необходима сериозна финансова помощ, за да я има МБАЛ.
„Действително новите клинични пътеки вървят надолу, вместо нагоре. Както всяка година запознах с текущите проблеми ОбС“, сподели пред 24shumen.com д-р Димитров. Той уточни, че предстои брифинг, на който ще изнесе доста подробности около ситуацията в болницата.
Съветници припомниха, че преди три години тогавашният здравен министър д-р Петър Москов единствено за област Шумен е дал съгласие болницата в Нови пазар да влезе в административната структура на МБАЛ- Шумен. Идеята била и болницата във Велики Преслав да бъде включена в консорциума, но надделели съветниците от АБВ и БСП да остане общинска болница.
„И ето го днес резултатът. Предрекохме, че след като не се реализира обединението здравното заведение един ден неминуемо ще изпадне във финансова криза“, коментираха съветници.
Снимка: МБАЛ Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамалиха бумащината на търсещите работа чрез трудовите посредници
Следваща статияПътищата в Шуменско са мокри, но обработени против заледяване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here