дом Здраве Община Шумен въвежда временни противоепидемични мерки

Община Шумен въвежда временни противоепидемични мерки

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев (РД-1-393/09.07.2020г.) кметът на община Шумен Любомир Христов въвежда временни противоепидемични мерки на територията на общината, считано от 10 до 15 юли 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В заповедта на кмета (РД-25-1407/09.07.2020г.) се посочва, че всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито трябва да се провеждат без публика.
Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на открито се допуска при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито (в т.ч сватби, балове, кръщенета и други празненства), като се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
От администрацията призовават гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за ограничаване на риска от разпространение на COVID-19 на територията на общината. Оттам напомнят, че извънредната епидемична обстановка заради коронавируса е удължена до края на юли.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсвободиха общински директор в Никола Козлево, не изпълнявал задълженията си
Следваща статия„Барс“ АД ще добива строителни материали от „Ламбурлука“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here