дом Икономика Община Никола Козлево на върха на безработицата

Община Никола Козлево на върха на безработицата

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архивна

Община Никола Козлево продължава да стои начело на негативната класация за безработица в област Шумен, сочат данните на Агенцията по заетостта за 2016 година.
С висок праг на безработица са и общините Венец и Каолиново, където  са обявени стойности за над  50% безработни. Справка за обявените работни места в Бюрото по труда показа, че към този момент в Никола Козлево има обявени само 4 свободни места.

В Каолиново обстановката е още по-трагична, в електронната трудова борса има изнесени само 2 позиции. Жителите на Венец няма да намерят и една обява за населеното място, тъй като такива не са публикувани от Агенцията по заетостта. Въпреки статистическите данни за 2016 година според които безработицата в шуменска област намалява, безработни споделят, че предпочитат да търсят препитание в друг град или държава.
Правителството е решило да се захване с този проблем, като решението е подлатено с  2 000 000 лева, които са отпуснати за вътрешнокомпенсирани промени на разходите по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 година.
Със сумата ще се финансира нова национална програма за заетост и обучение на безработни от общини с висока безработица, която ще бъде включена в Националния план за действие по заетостта за 2017 година.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПървият етап от строежа на Общинския комплекс във Върбица е към своя край
Следваща статияДо 8 години затвор или 1000 лева глоба, ако запалиш огън на непозволени места

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here