дом Здраве Носенето на маска на открито става задължително от 22 октомври

Носенето на маска на открито става задължително от 22 октомври

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

От 22 октомври носенето на маска на открито у нас става задължително. От четвъртък задължителната карантина става 10 дни, а не както до момента 14. Това обяви на брифинг в Ловеч здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Носенето на маски на закрито остава задължително до края на ноември.
В четвъртък ще бъде осъдено дали училищата в страната да преминат в електронна среда на обучение.
„Нашата цел е да намалим броя на заразените български граждани, за да постъпват по-малко в лечебните заведения. Пазим и българските медици с тази мярка. Ние трябва да запазим медиците живи, за да има кой да ни лекува“, аргументира се министър Ангелов.
По-рано днес проф. Ангелов обсъди обстановката с разпространението на COVID-19 в страната с експерти от здравното министерство и членове на Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести. На срещата бяха дискутирани продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени проверки, критериите за дехоспитализация на пациенти с доказан COVID-19, кадровата обезпеченост с легла и медицински специалисти.
На брифинга в Ловеч министър Ангелов обяви, че президентът Румен Радев е бил в контакт с лице заразено с COVID-19. По тази причина президентът прекъсна визитата си в Естония. Държавният глава ще бъде тестван след завръщането му в страната. При положителна проба Румен Радев ще бъде поставен под карантина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредлагат актовата зала на Езиковата гимназия за репетиционна на смесен хор „Проф. Венета Вичева“
Следваща статияСвикват извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here