дом Общество Настъпва магията на есенното равноденствие, тази нощ желанията се сбъдват

Настъпва магията на есенното равноденствие, тази нощ желанията се сбъдват

0
ДЯЛ

Днес, 22 септември в 23.03 часа настъпва есенното равноденствие и с това се слага начало на есента. На този ден се изравняват светлият период на деня и нощта – по 12 часа. В следващите дни продължителността на нощта ще се увеличава, а светлото време на деня ще става все по-кратко. Съгласно природният календар в Северното полукълбо настъпва есента, а в Южното полукълбо настъпва пролетта.
Есенното равноденствие настъпва, когато Слънцето премине екватора и се премести в южното полукълбо. Именно в този момент се освобождава огромно количество положителна космическа енергия. То е символ на плодородието, равновесието и мъдростта. Това е времето, в което всички активни процеси в природата се пренастройват в посока навътре. Това е времето когато е добре и ние да погледнем навътре към себе си, към своята същност, да работим за нашето израстване, усъвършенстване и самосъзнание. Това е времето за вътрешен баланс и подготовка за дните с по-малко слънце, но изпълнени с уют и хармония.
Именно в тази нощ се сънуват пророчески сънища, тъй като това е най-магическата нощ на годината.
Есенното равноденствие е един от най-пищните слънчеви празници, символизиращо равновесието и мъдростта. Изравняването на деня и нощта изобразява изцелителния баланс и природната плодоносна пълнота. По вид този момент от слънчевия цикъл отговаря на пълнолунието от лунните фази.
Есенното равноденствие е и фестивал на жътвата – време за празнуване и за благодарност, време за пренареждане и за намаляване на темпото. Това е период на изобилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминацията на усилията през годината, когато се събират и плодовете от труда ни.
Сега е моментът да заредите със сила събраните през лятото речни и морски камъни, мидени черупки или ръчно изработени глинени фигурки и предмети. Оставете ги да престоят под открито небе в нощта преди самото равноденствие, за да поемат природната енергия в себе си.
Пожелайте си здраве, сила, воля, решителност. Пожелайте си любов. Пожелайте си дори нещо материално – нов дом, кола, рокля – все едно…
Пожелайте си! Да си пожелаеш, означава да поискаш. Не е получил онзи, който не е поискал. И вярвайте в сбъдването му!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама са кандидатите за ръководител на ДКТ“Васил Друмев“
Следваща статияЦветанов: Законопроектът за великите стари столици вече се пише

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here