дом Политика МРРБ инвестира над 3.2 млн. лева в обществени сгради в Нови пазар

МРРБ инвестира над 3.2 млн. лева в обществени сгради в Нови пазар

0
ДЯЛ

Над 3.2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяване с цел повишаване на енергийната ефективност на обществени сгради в община Нови пазар по линия на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Както вече 24shumen.com писа, преди дни стартира инженерингът по проекта за подобряване на енергийната ефективност в сградата на Общинска администрация – Нови пазар на стойност 2.28 млн. лв. Дейностите по него трябва да бъдат реализирани до 15 януари 2019 г., като в резултат се очаква обновяването на сградата да доведе до понижаване на енергопотреблението в нея с над 1 млн. kWh/година, а емисиите на парникови газове да бъдат намалени с близо 223 тона CO2 екв. За да се постигне това, ще бъде направен цялостен ремонт на стените, таваните и настилките в сградата, както и частична рехабилитация на покривната изолация. Ще се подмени и електрическата инсталация в сградата. Общата стойност на проекта е 2 572 278 лв.
По-рано през този месец започна и изпълнението на дейностите по инженеринг за „Повишаване на енергийната ефективност на обществени сгради в Нови пазар, сградата на ОДМВР – Шумен, РУ- Нови пазар“. Проектът на обща стойност 629 494 лв. трябва да бъде реализиран до 15 септември 2018 г., като в резултат от него годишното потребление на енергия в административната сграда на Районното управление се очаква да бъде намалено с близо 180 хил. kWh/година.
С изпълнението на предписаните от обследванията за енергийна ефективност и за установяване на техническите характеристики на сградата ще трябва да бъде постигнат минимум енергиен клас „С“, а средата да бъде достъпна за населението, включително за хора с увреждания.
На снимката: Санирането на сградата на Община Нови пазар стартира на 24 юли
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМашина откъсна ръката на 42-годишен работник
Следваща статияВижте къде няма да има ток през първата седмица от месец август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here