дом Наблюдател Магаретата на Доган, Бойко и… бъдещите клепоухи в листите!?

Магаретата на Доган, Бойко и… бъдещите клепоухи в листите!?

0
ДЯЛ

Ще има ли нов политически проект в България? Или проекти?
Анализатори пишат, социолози проучват, дори врачки прогнозират. Скучните кандидати за евродепутати и ниската избирателна активност в състезанието „Да изпратим 17 в Брюксел и Страсбург, че да станат богати“ показаха, че в обществото има очакване. Не е като за банани преди Нова година по Татово време, ама го има усещането за глад за нов месия и екип и, разбира се, заявено желание пред социолозите, че ще има опашки пред урните.
„Когато правих избори с 90 % рейтинг, магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат“, каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за ролята на довчерашния му партиен заместник Цветан Цветанов в изборните успехи на ГЕРБ и как ще се справи без него партията в битката за кметове и общински съветници наесен.
Ми, така беше! Нека Вежди Рашидов да разправя, че е разбил монопола на ДПС в Кърджалийско, да речем.
Ако Бойко Борисов се беше вслушал в съвета на говорителя на групичката на Цветан Цветанов Георги Марков и се беше оттеглил като млад пенсионер в Банкя, сега раздиращата се от скандали БСП щеше да е първа сила. Има Бойко – има ГЕРБ, няма Бойко – няма ГЕРБ. Както още по вярно е друго: Има Доган – има ДПС, няма Доган – няма ДПС!
Но да се върнем на клепоухото, символизиращо издръжливостта и ината, в партийните листи. Патентът е на ДПС. Магаре да вържем, депутат ще стане – кой ли от 1990 година до днес не ги е изричал!? От гласуващият за първи път тийнейджър в Бастион на ДПС доооооо самия Доган.
Когато беше много силна, БСП се опита да спечели в един депесарски район вота за депутат, издигайки преподавател в Сорбоната. Резултатът – 0:1. Не става и не става.
„Гласуваме за „бизим ешек“ (нашето магаре) не беше само в една, две или три серии. Някои до пенсия стигнаха, придържайки се към правилото „магаре-мандат, после пак магаре – пак мандат“.
Така е от Родопите чак до Делиормана и Добруджа.
Преди съзидателния напън е належащ внимателен прочит на магаретата на Доган и Бойко.
И който е запретнал ръкави за нови проекти, да е наясно – такава да е новата партия, с такава харизма да е биг босът, че магаре да върже – депутат да го изберат!
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕшреф Реджеб зарадва жителите на община Никола Козлево с празнични пакети за Рамазан Байрам
Следваща статияНаградиха победителите в конкурса „Индустрията в моя регион“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here