дом Общество Директор на шуменско училище: Аплодирам учителите всеки ден!

Директор на шуменско училище: Аплодирам учителите всеки ден!

2
ДЯЛ

Директорът на ІХ ОУ „Панайот Волов“ в Шумен Стефан Баев, отправи своята благодарност към учителите за труда, който полагат по време на дистанционното обучение на своите възпитаници:

„Преди ден – два прочетох публикация на журналистката Генка Шикерова: „Тази вечер аплодисментите ми ще са за българските учители“. Аз ги аплодирам всеки ден. За усилията, които полагат, за професионализма, за находчивостта, за всеотдайността и любовта, с които се впуснаха в това „приключение“ – дистанционно обучение. Не е вярно, че българските учители са останали в миналия век и не прилагат новите дигитални технологии в обучението. И до тази извънредна ситуация те ги използваха. В училището всяка класна стая е снабдена с компютър (преносим или настолен) и мултимедиен проектор или с интерактивен дисплей, но основното обучение се провеждаше в класната стая. Сега учителите обучават и контактуват със своите ученици само чрез възможностите на дигитални устройства и програми за целта. Мобилизирали са своята енергия и знания да подготвят необходимите материали, да намерят допълнителна информация, непрестанно се самообучават и г-н министър на МОН, това им отнема много повече от 5 часа на ден.

Реализирането на дистанционното обучение е непрекъснато в мислите и в действията им. Непрестанно им идват нови идеи как да подобрят връзката между тях, учениците и родителите. Използват различни начини: електронна поща, групи в социалните мрежи, дигитални класни стаи, телефонни разговори с родителите на децата без устройства за друг вид комуникация /които са единици в нашето училище/, видео връзки, готови ресурси на различни платформи. Дори учителите по математика си купиха бели дъски, които използват при видео уроците и видео консултациите. Не е за подценяване и екипната работа между самите учители. Макар от дистанция те обменят идеи, помагат си с инструкции за техническото осъществяване на тези идеи, споделят ресурси.
Ежедневно получавам благодарности от родителите за бързата, адекватна и професионална реакция на учителите.
Благодаря Ви и аз, скъпи учители, за вашия труд и усилия! Вие за пореден път доказахте, че учител не е професия. Учител е призвание, мисия и съдба.
Благодаря, че с нестихващ ентусиазъм и търпение се справяте със задълженията си в тази кризисна ситуация!
Благодаря, че сте учителите на ІХ ОУ „Панайот Волов“, град Шумен!“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВнимавайте с фалшивите новини относно коронавируса, 35-годишен се сдоби с досъдебно
Следваща статияКметът Христов: Контактувалите със заразения мъж от Шумен да си останат по домовете

2 КОМЕНТАРИ

  1. Пълни глупости!!Детето ми е в първи клас единственото ,което прави учителя е всеки ден да пише уроците които трябва да се вземат .Пример -Мат.стр.88, учебна тетрадка стр.57 и така нататък,никакво обяснение или някакъв опит да представи урок чрез презентация например.Затова уважаеми аплодирайте родителите ,които поеха нелеката задача да обучават сами децата си ,за което учителите ще получават възнаграждение…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here